Această zi, respectiv ziua a doua, a început cât se poate de interesant la şcoala noastră. La cabinetul de geografie numeroşi elevi îşi îndreptau atenţia spre ceea ce poartă şi numele de "Plămânul Planetei", PĂDUREA. A fost vizionat un mic filmuleţ despre importanţa aurului verde în viaţa noastră, care a avut drept scop stimularea ocrotirii acestuia. S-a pus accent şi pe faptul că perioada 15 martie-15 aprilie alcătuieşte Luna Pădurii. Pe baza acestei denumiri elevii au avut prilejul de a-şi pune în valoare şi abilităţile literare, căutând câte un adjectiv potrivit pentru pădure ţinând cont de numele acestei luni.
ex:
L-luminoasă
U-unică
N-neegalabilă
A-anevioasă
P-protectoare
A-atrăgătoare
D-dăruitoare
U-uimitoare
R-răsfirată
I-indinspensabilă
I-ideală
Cea de-a doua activitate, "TEATRU - scurte momente umoristice (engleză, franceză, română), a valorificat calităţile de actori ale elevilor prin prezentarea unor piese de teatru.
Următoarea activitate a fost legată tot de cultură. Şi pentru că în curând va avea loc şi cea mai mare sărbătoare creştină, această activitate a pus în evidenţă tradiţiile şi obiceiurile ce caracterizează acest Mare Praznic în diferite ţări ale lumii (România, Anglia şi Franţa). Au fost accentuale obiective înteresante, iar elevii au fost foarte încântaţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu