vineri, 23 martie 2012

22 martie - ZIUA INTERNAŢIONALĂ A APEI

APA – MIRACOLUL VIEŢII
Elev: Muscă Adriana-Sebastiana, clasa a X-a A
Prof. coord.: Dobrean Daniela
Grup Şcolar „Miron Cristea”, Subcetate, Harghita
Fiecare ne întâlnim adesea cu termenul „apa”. Dar oare ce este aceasta in esenţa ei?!
Ştim cu toţii că apa constituie 70% din ţesuturile corpului uman, 80% din sânge, 90% din creier şi că totodată apa acoperă aproximativ 71% din suprafaţa Globului. Adică, putem spune că apa ne domină întreaga viaţă.
S-a demonstrat şi ştiinţific că o fiinţă umană supravieţuieşte o perioadă mai mare fără hrană, pe când fără apă nu trăieşte decât o perioadă foarte scurtă, aceasta fiind de neînlocuit.
În rochia fluentă a acestei zâne cristaline se ascund şi micile animale acvatice, peştii. Tot în voalul său îşi găseşte hrană şi zâmbetul plăpând al florilor.
Tot cu ajutorul apei se obţin şi forme de energie folosite în diferite ramuri. Este una dintre principalele căi de transport, iar în industria alimentară, aceasta este ingredientul principal.
Atât vara cât şi iarna, suava apă ne este prieten de joacă.
Adorăm zilele mângâiate de razele înflăcărate ale blajinului soare, zile în care ne petrecem mare parte de timp scăldându-ne. Pe de altă parte aşteptăm cu nerăbdare şi primii fulgi de nea, pentru a putea fi din nou micile podoabe ce acoperă derdeluşul.
Dar ne-am gândit vreodată care ar putea fi povestea unei picături de rouă?!
Eu cred că aceasta a luat naştere într-o lume în care iubirea şi frumosul dăinuiau, unde numai păcatele oamenilor au spart liniştea sacră din Paradisul Divin.
Ghimpii acestor păcate au străpuns sufletul Dumnezeiesc al Creatorului încât o lacrimă s-a ivit în ochii Edenului. Această lacrimă solitară a învăluit Pământul c-o mare de speranţă eternă.
Curăţia şi puritatea sevei divine ce sălăşluieşte într-o picătură gingaşă de rouă ne îndeamnă să trăim o viaţă limpede, asemenea ei.
De pe petala firavă a unui trandafir înflăcărat de dogoarea astrului arzător, această picătură de rouă avea o dorinţă puternică de a poposi la umbra înţeleptului stejar, dar în drumul său ghimpii aspri ai trandafirului au transformat-o într-un izvor nesecat de puritate eternă ce emană viaţă pretutindeni.
Nu putem supravieţui fără Dumnezeu, căci, El ne-a dăruit apa din lacrimi, iar lacrimile înseamnă viaţă.
Lumea în care trăim noi acum, este o lume opusă celei în care a luat naştere acest izvor de puritate. Este o lume în care poluarea a ocupat locul din scaunul regesc al vieţii întregului mediu înconjurător.
Natura fiind poluată este poluată şi apa şi odată cu aceasta este înnegrită şi viaţa noastră, a tuturor.
Apa – elementul nemuririi – este indispensabilă vieţii, la fel ca Divinul Creator.
MESAJ: Preţuiţi Apa – Preţuiţi-L pe Dumnezeu!

Niciun comentariu: