sâmbătă, 15 septembrie 2012

Incendiu de vegetaţie în păşunea Martonca

   Am asistat la una dintre cele mai călduroase verii din ultimii 50 de ani, iar acest lucru şi-a pus amprenta asupra vegetaţie din comuna noastră.Spre sfârşitul lunii iulie şi începutul luni august a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată şi pădure în păşunea Martonca, spaţiu administrat de primăria comunei Subcetate.

   La acest incendiu s-au mobilizat aproximativ 50 de persoane,dintre care pompieri,civili,voluntari şi silvicultori, care au încercat stoparea extinderii focului spre pădurile din apropiere.Drumul de acces în această  
păşune fiind accidentat(nefavorabil deplasării autospecialelor de pompieri) şi ,neexistând surse de apă în zonă, s-au săpat şanturi cu ajutorul utlilajelor pentru a izola incendiul.


    Seceta,lipsa precipitaţiilor şi vântul au favorizat reaprinderea focurilor, dar acesta a fost supravegheat, nemaifiind un pericol. Pagubele au înregistrat distrugerea a aproximativ 50 de hectare de păduri,vegetaţie uscată şi în mică parte trunchiurile pădurilor tăiate.
    Alt incendiu de vegetaţie a mai existat în zona Făgeţel-Gălăuţas care a fost stins într-un interval scurt de timp.Cei mai în vârstă oameni ai  comunei vorbesc că nu a mai existat un incendiu de asemenea proporţii din anii '60, când păşunea Bătrâna a fost cuprinsă de flăcări.










Niciun comentariu: