joi, 20 decembrie 2012

Serbarea pomului de iarnă 2012

     Se apropie marea sărbătoare a Nașterii Domnului și cu acest prilej elevii liceului Miron Cristea Subcetate s-a străduit să vină în fața colegiilor,părințiilor și a profesorilor cu omagii care marchează acest mare eveniment al creștinătății. Trebuie să ne chibzuim asupra Crăciunului ca o ocazie de a ne apropia de Dumnezeu,de a fi mai bun cu cei din jur și de a lăsa pacea să fie în sufletele noastre.

 
   Astfel,serbarea pomului de iarnă din anul 2012 a fost deschisă cuvintele prezentatorilor spectacolului care și-au exprimat opinia privitor la această sărbătoare, iar mai apoi elevele clasei a IV-a, coordonate de d-ra profesoară de engleză Maria Șerban, au încântat asistența cu un colaj de colinde.

   În continuare,elevii clasei a V-a, alături de d-na dirigintă Mirela Szocs au pregătit momentul artistic Noaptea Crăciunului. Clasa a VI-a a lăsat din nou o impresie plăcută și alături de diriginta lor,d-na prof. Sanda Vodă,amintitu-ne că Anul Nou sosește,urându-ne tradiționalul Plugușor , iar fetele s-au transformat în Crăciunițe, vrăjindu-ne cu dansul lor.
               Click  aici pentru video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hIYw96n8vAg
    Sceneta Nașterea Domnului, pregătită de un grup de copii din mai multe clase ne-a reamintit istoria venirii pe lume a Lui Hristos ,fiind coordonați de d-nul profesor de religie Dragoș Cojocaru și de d-na profesoară de geografie,Daniela Dobrean.


   ,,La noi la școală este o fetiță cu glas de îngeraș.Am auzit-o cu toții de multe ori până acum,nici de acompaniament nu are nevoie.A dorit  să cânte astăzi în fața noastră.” Sunt cuvintele prin care a fost prezentată Maxim Ana-Maria din clasa a VIII-a, care a dovedit încă odată ce talent dobândește.
 Click  aici pentru video: http://www.youtube.com/watch?v=4G67Q4EYvYg
   Tot în domeniul muzical a fost și următorul moment,ai cărui interpreți au fost elevele din corul școlii îndrumate de d-nul profesore Dragoș Cojocaru.
    Click aici pentru video: http://www.youtube.com/watch?v=AUCDR4spqzk

   A fost rândul eleviilor din clasele superioare ca să-și etaleze talentele actoricești și muzicale.Mai întâi elevii clasei a XI-a A au pus în scenă două piese de teatru: Nașterea Lui Hristos, care ne învață să trecem peste toate obstacolele și să o luăm pe drumul cel bun, și A good thing about Christmas is...( rom.  Un lucru bun despre Crăciun este... ), moment în limba engleză, iar mai apoi un colaj de colinde în limba română și engleză ,pregătiți de d-na dirigintă Șerban Maria.



   Tot în sfera cântecelor a fost și următorul moment,elevii clasei a XII-a interpretând colinde și muzică folk.

Spectacolul a fost încheiat de trupa de dansuri populare care ne-au descrețit frunțile cu momentul lor artistic specific zonei noastre.





SĂRBĂTORI FERICITE TUTUROR!

Niciun comentariu: