luni, 7 mai 2012

Cu un pas mai aproape de comunitate

   ,,De-a lungul anilor, oameni harnici şi ambiţioşi, varvizenii au fost norocoşi pentru că au avut mereu în fruntea lor preoţi şi dascăli inimoşi şi luminaţi. Acum, după 80 de ani de la înfiinţare, un grup de profesori cu iniţiativă vor să însufleţească această comunitate aflată la limita subzistenţei. Din cauza situaţiei materiale precare şi a lipsei locurilor de muncă, majoritatea elevilor din această şcoală au unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate pe perioadă temporară sau permanentă. Pe de altă parte, multe familii trăiesc din ajutorul social oferit de primărie, neavând posibilitatea de a-i susţine material pe copiii lor. Aceştia sunt nevoiţi să parcurgă uneori distanţe mari pentru a ajunge la şcoală sau în alte localităţi. Problemele financiare le îngrădesc acestor copii accesul la activităţi şcolare şi extraşcolare, educaţie non-formală, cum ar fi: excursii şcolare, vizionarea unui spectacol/teatru în altă localitate, accesul la parcuri tematice, sau alte activităţi de divertisment şi cultură. Datorită migrării forţei de muncă în străinătate, aceşti elevi au de suferit atât din punct de vedere social cât şi educaţional. Toate aceste lipsuri le îngrădesc viitorilor oameni integrarea sănătoasă şi verticală în societate.''
    Aceasta este ideea cu care şcoala noastră şi-a câştigat  locul  de a participa la proiectul Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate! , în care s-au finanţat bani de la Uniunea Europeană cu scopul de a dezvolta abilităţile,cunoştinţele şi de a descoperi talentul către arte a unor elevi cu situaţie financiară modestă şi cu unii părinţi plecaţi în străinătate.
  Iată activităţile pe care le va avea acest proiect: pictură pe sticlă ,seară de divertisment ,vizită la sera de flori, excursie în Banat ,vizită la Apemin Borsec,excursie la pescăria Gudea,amintiri dintr-o călătorie şi balul Toamnei .
 Cea dintâi activitate s-a desfăşurat pe data de 2 mai 2012 şi a avut ca scop descoperirea şi perfecţionarea talentului de a desena pe sticlă. Pentru unii dintre cei implicaţi a fost o experienţî nouă,după care au avut de învăţat, şi după cum spun ei ar repeta-o oricând cu plăcere.Tema aleasă pentru desene a fost cea a florilor din anotimpul în care sunt, iar rezultatele le puteţi vedea în imaginile de mai jos:


























Niciun comentariu: