marți, 6 noiembrie 2012

În memoria lui Mihail Sadoveanu...

   5 noiembrie  2012, la cabinetul de limba şi literatura română elevii Liceului ,,Miron Cristea" din Subcetate sărbătoresc 132 de ani de la naşterea scriitorului Mihail Sadoveanu. Chiar dacă programul a fost foarte încărcat în ultimele zile, noi nu am uitat de cel ce a fost supranumit ,,Ceahlăul literaturii române" sau ,,Ştefan cel Mare al literaturii romane", arătând acest fapt prin diverse activităţi desfăşurate sub îndrumarea profesoarelor de la catedra de limba şi comunicare.

     Pentru început au fost prezentate date şi momente importante din viaţa scriitorului, precum şi arborele său genealogic, pentru ca elevii să facă cunoştinţă şi cu aceste lucruri. Au participat atât elevi de liceu, cât şi cei mai mici care acum păşesc agale în ,,Dumbrava minunată".
         
     
                     
    Pentru a ne verifica atenţia cu care am urmărit întreaga prezentare a armurii de romancier a lui Sadoveanu, doamnele profesoare ne-au supus unui test, iar cei care au obţinut punctaje maxime au fost răsplătiţi cu câte o diplomă.

       Nu au fost uitate nici laturile creative ale şcolarilor, acestea fiind şi ele puse în valoare printr-un concurs cu tema ,,Copertă de carte, Sadoveanu".

     Aşteptăm cu nerăbdare luna următoare pentru a sărbători din nou o personalitate ce s-a remarcat în literatura noastră....

5 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua,
am gasit mai zilele trecute printr-un sertar o poza veche, probabil facuta la Subcetate. As dori cu ajutorul dvs. si nu numai sa identific acest grup si anul de cand este. Va multumesc. Poza este la acest link: http://imageshack.us/a/img839/6109/gruppu.jpg

Buzilă Raul spunea...

Multumesc pentru fotografie...Personal nu reusesc sa identific persoanele,dar stiu cui sa cer ajutor.Lasa un comentariu cu adresa de e-mail la care te pot contacta in vederea rezultatelor.

Anonim spunea...

Poza este la acest link: http://imageshack.us/a/img839/6109/gruppu.jpg

Anonim spunea...

În anul 1955, scriitorului i se conferă titlul de Erou al Muncii Socialiste. Mihail Sadoveanu a primit Premiul Lenin pentru Pace în 1961.
De ce oare???????????

Buzilă Raul spunea...

Consider eu ca pentru valoarea sa inestimabila si pentru modul in care a schimbat literatura romana,cat si alte domenii,dupa cum ati precizat...