sâmbătă, 16 februarie 2013

Târgul Bunătăţilor în cadrul proiectului ,,Împreună pentru o lume mai bună”

   În Liceul „Miron Cristea” Subcetate a fost demarat un proiect intitulat ,,Împreună pentru o lume mai bună”, care implică un număr considerabil de elevii, aceștia fiind coordonați de profesorii Cojocar Dragoș și Dobrean Daniela.

   Scopul acestui proiect este formarea elevilor în deprinderea unor activități umanitare,conștientizarea importanței culturii și tradiției române, având în vedere neglijența de care societatea nostră dă dovadă în aceste zile.
   Prima activitate desfășurată în cadrul proiectului a fost „Târgul Bunătăților” , o activitatea „delicioasă” după cum spune numele. Cei implicați în proiect au dat dovadă de îndeletniciri gastronomice pregătind o diversitate de bunătăți, din care au gustat majoritatea eleviilor din școală.



   Printre delicatesele pregătite se numără prăjituri, clătite, plăcinte, dar și tradiționala pâine cu unsoare și ceapă.

                                                           
                                                     
    Participanții la activitate au fost încântați de succesul târgului,dezvoltând relațiile de colaborare și afirmând că ar repeta cu plăcere această experiență unică.
   Din suma rezultată din vânzarea bunătăților se vor cumpăra materiale necesare pentru desfășurarea activității „Atelierul artelor”, unde se vor face icoane pe sticlă și ouă condeiate. Proiectul se va desfășura până în apropierea sărbătorii Paștelui, când, banii obținuți din vânzarea obiectelor de artă se vor fi donați unor familii nevoiașe.

Niciun comentariu: