miercuri, 13 martie 2013

Ziua de 8 Martie, sărbătoare locală

    Odată cu venirea primăverii, sufletul nostru trebuie să fie în concordanță cu acest anotimp și să emane bucurie și puritate.
     Ziua de 8 martie sărbătorește femeia, muză a artiștilor din toate timpurile, dar și ființa care ne-a ajutat să vedem lumina zilei, mama. Noi trebuie să le fim recunoscători toată viața, nu doar în această zi, pentru că și-au dedicat tot timpul pentru a ne crește și a deveni persoane cu capul pe umeri.
    Ca o mică răsplată pentru toleranța și efortul de care dau dovadă femeile din viața cotidiană, elevii de la Liceul „Miron Cristea” Subcetate au venit în fața mamelor,învățătoarelor,educatoarelor și profesoare cu un act artistic pentru a le face această zi mai frumoasă.
    Evenimentul a debutat printr-un colaj de cântece ale elevelor din clasa a IV-a, îndrumate de d-ra Maria Șerban.
  
    Surpriza a venit din partea unei fetițe pe nume Larisa din clasa pregătitoare,prin emoția transmisă în momentul recitării unei poezii dedicată mamei, ea cunoscând conceptul de familie la noi în localitate.

    Amuzamentul și buna dispoziție a venit din partea elevilor clasei a VI-a, care sub egida d-nei profesoare Claudia Ardelean ne-au încântat cu minunata poveste a pinguinului Apolodor.
   
     Importanța respectul față de cei care ne-au dat viață ne-a fost reamintit de elevii coordonați de d-na profesoară Daniela Dobrean și d-l profesor Dragoș Cojocar, care au pregătit o piesă de teatru ce abordează comportamentul copiilor din viața de zi cu zi.
    Elevele din clasele a XI-a și a XII-a ne-au încântat auzul prin melodiile folk interpretate și ne-au reamintit de strădania de care dau dovadă majoritatea femeilor.

   Finalul a fost marcat de piesa de teatru „Conversație în ajunul Zilei Mamei”, pregătită de elevii clasei a XI-a sub îndrumarea d-rei profesoare Maria Șerban, act artistic care ne amintește mulțumirea și respectul pe care trebuie să-l purtăm mamelor noastre.

   Sper ca după această manifestație, participanții să fi deprins niște învățături pe care să le aplice în viața cotidiană și să fie mai înțelegători cu ce dragi!

Niciun comentariu: