miercuri, 3 aprilie 2013

„Școala altfel” : Festivalul de teatru școlar

   Respectând tradiția din anii precendenți elevii de la Liceul „Miron Cristea” s-au prezentat cu piese de teatru  în fața colegiilor, profesoriilor și a familiei.Festivalul de teatru școlar a avut loc în acest an în cea de-a treia zi a „Săptămânii altfel”, zi în care școlarii au avut ocazia de a impresiona publicul prezent cu talentul lor actoricesc.
   După numeroase săptămânii de repetiții, ziua spectacolului a venit și emoțiile odată cu ea, aceștia fiind răsplătiți pentru efortul depus cu aplauze generoase din partea publicului.
    Evenimentul a debutat cu piesa de teatru „Portretul colegei de bancă” , care prezenta ideile unor școlărițe cu privire la înfățișarea fizică și morală a celeilalte.
    Talentul eleviilor claselor a V-a, a X-a și a XI-a a fost evidențiat în „Proces literar- D-l Goe” , în care neastâmpăratul copil creat de I.L.Caragiale este adus în fața instanței pentru a „plăti” pentru neplăceri cauzate și, totodată pentru a se face o comparație între adolescentul din acele vremuri și cel din viața cotidiană.

    
    Dând dovadă că monologul nu este prezent doar în momentele de stand-up comedy,o elevă din clasa a VIII-a a prezentat gândurile ei cu privire la modul în care ar trebui să se comporte un actor.

    Pusă în scenă acum mulți ani de marele actor Florin Piersic, piesa de teatru intitulată „Castravetele” a fost prezentată publicul,stârnind amuzamentul acestora prin comicul dialog dintre o profesoară și un elev nepregătit.


    Nu a lipsit din spectacol nici „Un pedagog de școală nouă” scrisă de I.L.Caragiale, pusă în scenă de cei din clasa a XI-a, care înfățișa detalii din viața școlarului din vremuri demult apuse.Tot acești elevi au jucat rolul unor cadre medicale nepăsătoare în   „Doctore,doctore...” .


   Spre final, piesa de teatru „Boul și vițeii” de Ion Băieșu, interpretată de elevii clasei a X-a a primit ropote de aplauze și punea în discuție răcirea relațiilor dintre părinții care au rămas la țară și copii plecați la oraș pentru un trai mai bun, întâlnindu-se elemente specifice comicului de situație.



   Țin să felicit următorele profesoare care au jucat rolul de regizor în aceste zile: d-na prof. Ramona Moldovan, d-na prof. Maria Șerban, d-na prof. Ionela Popa și d-na prof. Dorina Marc.
 Spectacolul a fost prezentat de Adriana Muscă din clasa a XI-a, iar câștigătorii pentru cea mai bună piesă, cea mai bună interpretare în rol masculin și feminin vor fi anunțați vineri într-un cadru festiv.

Niciun comentariu: