miercuri, 3 aprilie 2013

„Școala altfel” - ediția a II-a

   Proiectul național denumit „Școala altfel” sau „Săptămâna altfel” a început luni pentru elevii Liceului „Miron Cristea” Subcetate și se desfășoară pe perioada 1-5 aprilie.Țin să vă reamintesc că sub sprijinul Ministerului Educației, școlarii au un program mai liniștit, plin de activități din toate domeniile pe care aceștia le aleg.
   Fiind în situația de elev, consider că această inițiativă este una prielnică și unică pentru acesta, el bucurându-se de o muncă mai diferită alături de colegii și profesorii săi.
   Ediția a II-a a „Săptămânii altfel” a debutat în școala noastră cu numeroase activități, dar le voi descrie doar pe cele la care am participat.
   Ziua întâi a început cu o lecție informativă despre educație rutieră după care elevii trebuie să conștientizeze importanța cunoașterii regulilor care le respectă atât ca pietoni și cicliști, dar și ca șoferi.Apoi, reprezentanții Poliției Locale au venit pentru a discuta cu cei prezenței despre reglementările asupra circulație din localitate și au schimbat opinii cu privire la contravențiile pe care le pot primi.De asemenea, polițistii au făcut o demonstrație de identificare a unei persoane fără act de identitate cu ajutorul unei stații conectate la o bază  de date.


    Cinefilii au avut ocazia de a se delecta cu o comedie, pe când sportivii „au fost la înălțime” prin jocul de baschet, respectiv prin concursul de șah.Spre sfârșitul zilei, cei implicați în micul festival de teatru ce va avea loc miercuri și-au continuat repetițiile pentru a impresiona în ziua marelui spectacol.
   Ziua a doua a fost una a concursurilor și jocurilor.Pentru început s-a organizat o prezentare cu tema Europa în imagini, un concurs despre orașele europene și unul de cultură generală, unde elevii și-au testat cunoștințele din toate domeniile.Amatorii de jocuri au avut ocazia de a se distra la o partidă de table,șah,dame,moară,cărți împreună cu colegii și profesorii lor, pe când iubitorii de jocuri pe calculator s-au întrecut într-un concurs specific.
   Vremea a fost prielnică pentru desfășurarea campionatului de „sportului-rege” pe terenul de fotbal al liceului.În mod surprinzător, câștigătorii de la liceu au fost cei din clasa a IX-a, pe când la gimnaziu s-a impus clasa a VI-a.







Niciun comentariu: