luni, 27 mai 2013

„Ai carte,ai parte” - sărbătoarea cărții, 21 mai 2013

     Indiferent de timpul pe care ni-l dedicăm în viața de zi cu zi cititului, consider că se cuvine să  cinstim cartea la adevărata ei valoare, pentru toate beneficiile aduse.
    La inițiativa d-nei bibliotecar Daniela Cotfas, la Liceul „Miron Cristea” s-a organizat un eveniment cultural cu scopul de a promova cititul, de a informa publicul asupra câștigurilor pe care le aduce și de a omagia pe cei care au contribuit la dezvoltarea culturii în acest mod.Desfășurată la Centrul de Documentare și Informare, activitatea a antrenat un număr considerabil de persoane care, sper eu, să fii plecat cu un gând mai bun spre casele lor.


   Debutul a fost marcat de elevii clasei a IV-a, care au recitat poezii cu tema cărții, mai apoi elevii de liceu spunându-și ideile prin intermediul creației lirice.
   Pentru a destinde atmosfera, elevele pregătite de prof. Daniela Dobrean au ne-au încântat auzul cu vocile lor suave, pe când epigramele(povestioare amuzante din viața scriitorilor) au smuls câte un surâs sfios de pe fața fiecăruia. Piesa de teatru „Nu citești o carte?! ” prezentată de doi elevi ai clasei a X-a au stârnit amuzamentul celor prezenți și totodată a pus un semn de întrebare fiecăruia asupra timpului dedicat cititului.


    Doamna profesoară Doina Dobreanu a venit în fața publicului cu noua sa creație „Lumina din fereastra școlii ”. Cartea pune în lumină creațiile a generații de elevii din Subcetate cu care au dobândit numeroase premii la concursuri, atât pe plan județean, cât și național, și a făcut ca valoarea acestei școli să răsune și pe alte meleaguri. Autoarea a citit prefața cărții, scrisă de d-l Valentin Marica, senior-editor la Radio Târgu-Mureș, care și-a arătat respectul asupra muncii depuse de oamenii  de aici.


   De asemenea, d-l profesor Ioan Cutlac a prezentat cartea „Liceul din Subcetate - prezentare monografică” -2002 , lucrare care sintetizează cele mai importante evenimente ale școlii și oamenii care au ajutat-o să se dezvolte.
   Pasionată de artă, o fostă elevă a școlii noastre, Oltean Cosmina a expus o parte din creațiile sale, dând dovadă de un talent deosebit și creativitate în ceea ce face.


   Închei prin a mulțumi profesoarelor Ramona Moldovan,Ardelean Claudia,Daniela Dobrean și învățătoarelor Ileana Todor și Elena Blaga, pentru implicarea de care au dat dovadă, cât și auditoriului pentru prezența la activitate.

CINE  STIE CARTE ARE PATRU OCHI.
 
ÎNVATA LA TINERETE

CA SA STII LA BATRANETE.

CINE ÎNVAȚĂ LA TINEREȚE
SE ODIHNEȘTE LA BĂTRÂNEȚE.

Niciun comentariu: