duminică, 9 iunie 2013

Micii pompieri din Subcetate

   În urmă cu două săptămâni,pe data de 24 mai, elevii de la Liceul „Miron Cristea” au dat dovadă de ambiție și implicare, participând la concursurile specifice meseriei de pompieri.
    Fiind pregătiți de șef SVSU Subcetate,d-l Liviu Sbanca și de prof.Vasile Rusu, responsabil cu educația civică, participanții din comuna noastră au reprezentat cu mândrie localitatea la etapa județeană a „Prietenilor pompierilor” , respectiv „Cu viața îmi apăr viața”, desfășurate în orașul Vlăhița.În urma participării la acest concurs rezultatele nu au încetat să apară.

   Astfel, la „Prietenii pompierilor”, echipajul fete-gimnaziu a obținut locul III la general,cu subprobele de teorie,ștafetă și îndemânare și trecere peste obstacole, fiind echipați cu căști de protecție,brâu și au mânuit cu exactitate furtunele; pe când echipajul de băieți a obținut  locul III la proba de ștafetă.


   Pe celălalt front, la concursul de protecție civilă „Cu viața îmi apăr viața” , reprezentanții de la liceu au reușit să obțină locul I la proba de transport a victimei cu targa -50 m și la proba de deplasare cu masca de gaze pe un raion cu obstacole, care însumate cu proba teoretică a adus un meritat loc III participanților din acest an.


   În urma efortului depus, premianții au fost răsplătiți cu diplome,medalii și cupe, care alături de aplauzele și respectul celor din jur au întregit stare de euforie, satisfacție și mulțumire a lor.
    După această experiență, cei prezenți au spus că vor respecta tradiția participării la acest concurs și unii dintre ei iau în calcul meseria de pompier în viitor.

    Niciun comentariu: