luni, 2 aprilie 2012

,,Şcoala altfel'' -Ziua întâi

   În perioada 2-6 aprilie, Ministerul Educaţiei şi-a propus să ne delecteze cu un orar mai non- formal alcătuit din activităţi din toate domeniile,acest program fiind numit ,,Şcoala altfel''. Elevul are oportunitatea de a-şi alege singur orele, de a opta pentru activităţile care-l pun mai bine în valoare.
   Astfel, programul ,,Şcoala altfel'' a debutat astăzi în şcoala noastră cu o multitudine de activităţi care au implicat un număr mare de elevi.Elev fiind, nu am avut posibilitatea de a participa la toate activităţile, dar voi încerca să le sintetizez pe cele la care am participat.
   Sub sprijinul profesoarelor de limbă şi comunicare a avut loc un concurs de cultură general în limba engleză, care a dezvoltat abilitatea elevilor de a comunica şi drept pentru care au fost vor fi răsplătiţi cu diplome.În acelaşi timp, în cabinetul de geografie a avut loc un concurs cu tema ,,Stil de viaţă sănătos'', concurenţii având de răspuns la o serie de întrebări pe baza unui documentar vizionat anterior.
   Apoi,a avut loc un concurs de recunoaştere a melodiilor din limba maternă,cât şi cele internaţionale.Elevii şi-au pus la încercare memoria muzicală pentru a desluşi numele melodiilor din limbile română,engleză şi franceză.Pe timpul concursului, participanţii s-au detaşat de la o simplă audiţie şi s-au distrat cântând acele melodii.




  Pe terenul de sport,jucătorii echipelor de fotbal-liceu au avut de înfruntat o vreme nu tocmai prielnică şi la care se adaugă dorinţa adversarului de a câştiga.Campionatul de fotbal-liceu a antrenat un număr mare de elevii şi s-au îregistrat următoarele rezultate:
 X - XII 4-4
X - XI 2-6
X - IX 8-1
X - VIII 0-1
VIII - IX 10-0
VIII - XI 1-4 (neconfirmat)
VIII - XII 2-3
XII - IX 10-0 (neconfirmat)
XI - IX 8-0 (neconfirmat)











Niciun comentariu: