sâmbătă, 1 decembrie 2012

1 decembrie la Subcetate

   La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia avea loc Marea Unire prin care se puneau bazele României de astăzi, iar în 1990 după scăpare de sub stăpânirea comunistă, 1 decembrie a devenit Ziua Naţională a României.
   Astăzi peste 19 milioane de români sărbătoresc Ziua Naţională a ţării în care au văzut lumina zilei şi de care sunt mândrii, indiferent de aspectele ei negative,mediatizate peste măsură.În această zi, trebuie să lăsăm la o parte ura şi invidia,să ne urăm spunem unul altuia tradiţionalul La mulţi ani! şi să sperăm la o viaţă prosperă pe aceste pământuri.
   În localitatea noastră,pe străzi au fost arborate steaguri tricolore, iar la îndemnul autorităţilor fiecare persoană care posedă un drapel l-a afişat cu mândrie la casele lor.
  

    Tot în această zi a avut loc un eveniment religios, prin care a fost sfinţită o cruce pe dealul numit Bâtcă, cu scopul de a proteja localitatea de toate primejdiile.Troiţa a fost construită la iniţiativa familiei Mureşan Dumitru şi a preotului Gheorghe Oană,dorind să înlocuiască o veche cruce din apropiere,deteriorată de-a lungul timpului.



    În ciuda vremii nefavorabile,aproximativ 50 de persoane au asistat la această slujbă de sfinţire, fiind mulţumiţi de cele realizate şi totodată bucurându-se împreună de Ziua Naţională a ţării noastre.
  

    Închei prin a vă aminti că în această perioadă se împlineşte un an de la înfiinţarea blogului Glasul Subcetăţii, timp în care am reuşit să stârnim interesul multor cititori şi sper că vă vom ţine la curent cu toate faptele ce au loc pe meleagurile noastre. 

  Vă mulţumim că sunteţi alături de noi, şi nu în ultimul rând LA MULŢI ANI ROMÂNIA ŞI TUTUROR ROMÂNILOR!  

2 comentarii:

Mircea NISTOR spunea...

Faină troiţa! Poate se ocupă cineva şi de crucile alea din piatră deteriorate, care au fost ridicate, dacă nu mă înşel, chiar în memoria celor care au făcut această unire, adică ostaşii din comuna noastră căzuţi în timpul primului război mondial!

Dumnezeu să-i odihnească şi sper să-i putem asigura şi peste alţi 100 de ani că sacrificiul lor n-a fost zadarnic!

Buzilă Raul spunea...

Şi mie mi s-a părut o idee excelentă construirea acestei troiţe.Sper ca pe viitor să fie renovate şi celelalte.Am văzut de ceva timp că cea din apropierea Şchiopeniului,cum urci pe Runc a fost rescrisă. Imagine: http://img72.imageshack.us/img72/521/1002590x.jpg
Dumnezeu să-i odihnească pe cei care şi-au sacrificat viaţa pentru un ideal naţional!